Route

Route

donderdag 3 november 2016

Terug in Bilbao

Ondertussen zijn we al een dik half uur in Bilbao aangekomen.

Vandaag was er een afscheid voor alles: Geen wandelschoenen meer, geen rugzakken meer, geen Santiago meer, einde van de camino de Compostela!

Vanmorgen hebben hebben we om 08u00 verzameld. Onze dagelijkse bezinning werd afgesloten door 3 leerlingen (Sebastiaan, Lucas en Ghita). Daarna hebben we onze rugzakken naar de bus gebracht. (127 trappen af en daarna weer 127 trappen op). Iedereen heeft €5 gekregen om in de stad een lekker ontbijtje te kopen. Sommigen zijn in een lokaal cafeetje een ontbijt gaan nemen, terwijl anderen bij de bakker allerlei lekkers gekocht hebben. Nog wat souveniertjes kopen en daarna afspraak aan de Kathedraal. We hebben om 11U30 nog eens gezwaaid naar de webcam (hopelijk hebben jullie ons gezien).

We zijn dan met z'n allen naar de pelgrimsmis geweest, die werd afgesloten met het zwieren van het groot wierrooksvat. Daarna was het laatste middagmaal voorzien en kon de tocht richting Bilbao vertrekken. Iets na 11 zijn we aangekomen. Ik denk dat er ondertussen al heel wat leerlingen onder de wol liggen.

Morgenvoormiddag staat er nog een bezoek aan het Gugenheim-museum en Bilbao op het programma. Daarna maar 1 richting meer: Genk

We mogen stellen dat we dit jaar weer een fantastische groep mee hadden. Velen hebben hun (fysieke) grenzen verlegd. De pijn aan de voeten en benen zullen tegen vrijdagmorgen bij de meesten wel heel wat minder zijn.

Ik wil iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat deze editie weer goed, leuk, vlot, memorabel, leerrijk, ... is geweest. Dit gaat van de ondersteuning van de chauffeurs Luc en AndrĂ©, over het enthousiasme, beleefdheid, openheid van de leerlingen, tot de superinzet van al mijn collega's: Ward Bijnens, Erik Geusens, Anneleen Luts, Eddy Luts, Lydie Niesten, Heleen Pecinovsky en Wouter Steegmans. BEDANKT.

Ik zie jullie allemaal vrijdag in Genk!


1 opmerking:

  1. Ik sluit me aan bij de woorden van Peter. We hebben weer (bijna) een super editie achter de rug. Bedankt aan iedereen! Eddy

    BeantwoordenVerwijderen