Route

Route

zondag 29 oktober 2023

Dag 2: Sarria-Portomarin











Dag thuis,

vanaf vandaag geven we de blog in handen van de leerlingen.

"Hallo allemaal, vandaag was de eerste echte wandeldag. We wandelden 21 km van Sarria tot Portomarin. De weg was al gevuld met ups en downs (letterlijk en figuurlijk), voor sommigen vielen er zelfs al tranen. (*kuch kuch*, Stan...).
De tocht begon met een prachtig zonnetje en eindigde met wat buien.Er zijn ook al vele ontmoetingen geweest met andere pelgrims die ons interessante verhalen hebben verteld over hun Camino. Voor sommigen begon de Camino zelfs al in Zweden. 
Vanavond slapen we allemaal samen in één grote slaapzaal, waar het al wat ruikt naar onze zweetvoetjes ;)!  Iedereen is ondertussen vers gedoucht en klaar om straks gezellig te gaan eten in de stad. We bereiden ons alvast met een bang hartje voor op de tocht van morgen (24 km)."

Tot morgen liefste volgers! Veel warme groeten. 

Los Peregrinos

14 opmerkingen:

  1. Goed zo! De kop is eraf! Het wordt een onvergetelijke tocht voor jullie! 7 jaar geleden deden wij het ook.Echt top! Je beleeft zoveel leuke momenten! Je ontmoet zoveel toffe nensen, elk met hun eigen verhaal! Ik kijk al uit naar jullie verslag morgen! Fijne avond! Slaap zacht.(oma Jill)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leren afzien hoort bij het leven😄.
    Maar ook niet vergeten links en rechts te kijken en er van te genieten! Wij duimen hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iets over muren die we bouwen… en terug afbreken.

    Beste pelgrims

    Hij is nu volop bezig, die mooie tocht, met zovele bochten en heuvels die je beletten om ver vooruit te kijken. Dat is ook niet nodig want zoals de Camino symbool staat voor de levensweg, zo ook is het “hier en nu” minstens even belangrijk als “wat was” en “wat nog komen moet”. Geniet van elke stap die je zet, absorbeer je omgeving en wees zeker niet bevreesd om af en toe de stilte op te zoeken.

    In de ceremonie, voorafgaand aan jullie vertrek, werden jullie gezegend… een beschermende laag die jullie moet behoeden tegen tegenslag, pijn en ongeluk onderweg. Een extra laag boven de complexe gelaagdheid die ons tot unieke individuen maakt? Een opgetrokken muur? Of was het dat net niet en is de boodschap precies om eens door al die lagen heen te kijken? Om jezelf toe te laten het diepste van jezelf eens op de voorgrond te plaatsen? Een zegening die je toelaat en inspireert om barrières te doorbreken!

    We worden allemaal getekend door onze afkomst, opvoeding, omgeving,… die geluk en ongeluk voor ons lijken vast te leggen. Maar wat is mijn eigen rol daarin? Hoe ben ik medebepalend voor mijn eigen geluk (en dat van mijn omgeving)? Om daar een antwoord op te vinden moet je soms eens door al die beschermende lagen van jezelf heen durven gaan, op zoek naar je eigen ego, hier zeker niet negatief bedoeld. En dan ben je muren aan het afbreken, gewoon om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen wat je zelf wilt en waar je naartoe wilt gaan. Voor sommigen leidt dit heel ver, zelfs over de dood heen…

    De Camino heeft, door de eeuwen heen, al zoveel duizenden mensen geïnspireerd om hun eigen geluk en ongeluk te definiëren, maar ze oefent tegelijkertijd een zalvende werking daarop uit. Voor de ene is dat aanvaarding en rust, en voor een ander dan weer de vondst en het aanboren van nieuwe krachten. Want de echte MC van het leven, de Master of Ceremony, dat ben je zelf! Jij bepaalt welk pad je wilt bewandelen. Jij bepaalt ook wie en wat u hierbij mag inspireren, leiden en begeleiden. Zowel in het leven als daarbuiten, voorbij de grenzen die ons aards bestaan afbakenen…

    Geniet van je tocht, die van deze Camino én die van het Leven zelf!
    Buen Camino!
    Vuestro compañero, Ward Bijnens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bereiding

      1
      Zeef de bloem met de vanillesuiker. Maak in het midden een kuiltje, breek daarin de eieren. Roer alles door elkaar met een garde.
      2
      Schenk er in een straaltje 300 ml melk bij. Bewerk tot een glad mengsel.
      3
      Klop dan de rest van de melk door het beslag zodat het lichter wordt. Vind je het beslag nog te dik, voeg dan eventueel nog wat extra melk toe (in totaal heb je 500 à 600 ml melk nodig).
      4
      Bak de pannenkoeken in een grote koekenpan, in hete boter of olie

      Verwijderen
  4. Hey Kobe, ik hoop dat je het heel leuk hebt daar en niet teveel blaren 🤭🤭. En ook niet teveel drinken hè want ik ken jou.

    BeantwoordenVerwijderen