Route

Route

woensdag 17 februari 2010

Voorbereiding leerkrachten : dag 5: Pedrouzo - Santiago

Vooreerst: een nieuwe reporter want Peter is op buitengewone missie samen met Erik en Mark (de auto's ophalen in Sarria - even terug te voet hihihihihi ) die zien we niet terug voor 1 uur deze nacht.
Foto's oploaden zal voor later zijn vermits de blogmaster 'on the road' is.

Zoals gewoonlijk tijdig uit bed en na stretching vertrokken op zoek naar een ontbijt. Het was karig.

Blijkbaar had het 's nachts geregend maar uiteraard toen wij op pad trokken waren de weergoden weer met ons. Hoe zou het komen? (Je krijgt uiteraard het weer dat je verdient....)

De zon was er snel en de jassen en capes verdwenen snel in de rugzak. Het tempo was nog vrij hoog ondanks de pittige helling bij aanvang! Een rustpauze werd om dringende redenen ingelast. Je weet wel.....

Ondanks het aanraden van Andre hebben we moeten afzien van de daadwerkelijk voetwassing uit schrik voor de gevolgen (bevroren tenen en dergelijke...). De tippen van de schoenen van een der pelgrims daalden voorzichtig neer in het ijskoude water (wat werd vastgelegd op foto - later wel eens ooit te zien) wat ons symbolisch voldoende leek.

De charmes van de camino verdwenen als sneeuw voor de zon (jullie weten in Belgiƫ wel wat dit betekent) wat het tempo van de pelgrims niet ten goede kwam. Maar met ons einddoel in het vooruitzicht en met de zon als metgezel hielden we er toch de moed in.

Het monument Monte de Gozo, vreugdeberg, was een welkome stopplaats, waar ons een eerste blik op Santiago werd gegund. Indrukwekkend was het panoramisch zicht.

Vanaf daar daalden (en op het einde weer stijgend) we samen af naar de kathedraal, het eindpunt waar we zo naar uitkeken... (hebben jullie ons gezien op de webcam?)

Afspraak morgen om 11.45u op de life webcam van de kathedraal.

http://www.santiagoturismo.com/camaras/obradoiro.htm

Weer een wonder: net toen we onze herberg binnen waren, een stortbui. Opnieuw niet aan ons besteed.....

ps: de pelgrims op missie hebben uiteindelijk toch maar de bus genomen om in Sarria de huurauto's op te pikken

tot morgen op de webcam!

de reporters van dienst

2 opmerkingen:

  1. Allemaal goed thuis dan en dat Sint-Jacob u met alle mogelijke zegeningen mag overladen.
    Tof initiatief !

    Ria

    BeantwoordenVerwijderen