Route

Route

zondag 7 februari 2010

Voorbereiding leerkrachten : Relaas van de tweede test in het Nationaal Park Hoge Kempen

Zaterdag 6 februari, 13u, afspraak aan de toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen ter hoogte van de Salamander in Maasmechelen.

Iedereen paraat behalve Ward en Mark die verontschuldigd waren. Iedereen met de rugzak gevuld, alsof het "the real thing was". Eddy had zich daags ervoor verhoffen aan zijne rug. Hij koos dan ook om geen rugzak mee te nemen en zijn rug een beetje te sparen. 10 Kilo was bij de meesten het gewicht van de rugzak.
Een enkeling (hé Claire) presteerde om alles mee te nemen en het gewicht te beperken tot een kleine 7 kilo.


Nadat alle gespen van de rugzakken werden versteld en aangesjord begon de eerste lus van een 8-tal km. Wat kan het toch mooi zijn op de Limburgse heide. Er zat zelfs een pittige afdaling en klim in dicht bij een witzand groeve. Af en toe eens een kleine stop om te hergroeperen en een fotootje te nemen.


Terug aan de parking gekomen besloten we om een nieuwe lus te doen aan de andere kant van de straat. Helaas konden we hier nergens vinden hoe groot de wandelingen waren. We hebben dan de route met de berenpoot gevolgd (het symbool van het park). Na ongeveer anderhalf uur wandelen hebben we besloten rechtsomkeer te maken omdat we nergens konden vinden hoelang die lus was, waar we ergens zaten, maar ook ook omdat de lus steeds groter bleek te worden.


Om 17u30 stonden we terug met z'n allen op de parking. Eddy en Myriam hadden ongeveer een kilometer meer in de benen omdat de rest een stukje had afgesneden. Wat keken zij op toen de rest van de groep al aan de auto's stond toen ze aankwamen.

Ongeveer 17 à 18 km in de benen. Het heeft ons toch deugd gedaan.
En die rugzak is best te verdragen.
Voor de meesten was er een après-wandeling in de "oppositie" in As. Een aantal zakten daarna nog verder af naar het mosselfestijn op het Lyceum. Een smakelijke afronder van een leuke dag.
We zijn er klaar voor ...

1 opmerking:

  1. Om precies te zijn: mijn stappenteller heeft 26 545 stappen geteld (formaat small). En voor de insiders: op het einde van de tocht is weer eens bewezen dat Herakleitos gelijk had toen hij zei: de weg naar boven is ook die naar beneden...

    BeantwoordenVerwijderen