Route

Route

dinsdag 3 november 2015

Arzua-Pedrouzo

Na een lange tocht en een lawaaierig avondmaal (restaurant met een zeer laag plafond) een deugddoende nacht, mocht er deze morgen wat langer geslapen worden. In plaats van 7u30 was het 7u45. Het weer zag er niet goed uit. Na het ontbijt, de bezinning was het tijd om te vertrekken (08u50). Maar eerst zingen voor de 2 jarigen: Febe Bijnens en Sacha Gworek.


Buitengekomen…. regen …. De poncho’s werden voor de tweede maal bovengehaald.

De middagstop was voorzien in een cafĂ© in Salceda, waar iedereen een berichtje mocht achterlaten op de muren, plafond, … Ook hebben we een “Compostela-T-shirt” door iedereen laten ondertekenen en tegen het plafond gehangen.


Ook de leerlingen van de voorbije jaren hebben dit gedaan. We hebben dan ook hun namen en “een buen Camino van Genk” gevonden. We hebben er het 2015 bijgeschreven, zodat er vanaf 2012 naast het rendier van Mevr. Renders elk jaartal staat.

Om 16u15 zijn de laatsten in de albergue aangekomen. De meesten zijn ondertussen gedouched. Een aantal leerlingen zijn naar het stadje vertrokken en een aantal leerlingen zijn hier gebleven om te chillen, te kaarten, gezelschapsspellen te spelen. Om 19U30 gaan we eten.



--------- Een berichtje van Rhunne -----------

Na de lange 30km van gisteren kwam er vandaag een nog ‘langere’ 19km. De pijntjes van gisteren eisten hun tol, het weer was niet bevorderlijk en de vermoeidheid slaat toe. De sfeer die er heerst van gemeenschappelijk gejammer en de lieve mede-pelegrino’s zorgen ervoor dat de kilometers iets sneller voorbij gaan. Mijn schoenen, rugzak & ik hebben een haat-liefdesrelatie ontwikkeld maar blijven gaan is de enige optie. Hoe verder de tocht vordert, hoe slechter de humor en hoe meer er gelachen wordt! Lieve mama & papa, ik ben beetje bij beetje de strijd aan het opgeven maar Compostela komt enorm dichtbij! Nog 21km en ons doel is bereikt! Wish me luck!
Kusjes aan het thuisfront
PS. Gelukkige verjaardag, lieve mama! Vandaag waren de laatste 42 stapjes voor jou! Xxx
Rhunne

2 opmerkingen:

  1. Vandaag de laatste kilometers richting Compostela. De traantjes en pijnlijke voeten zullen snel vergeten worden.
    Wij zijn bijzonder fier op jullie allemaal voor deze onvergetelijke prestatie. We wensen jullie nog enkele toffe dagen toe en een behouden rustgevende busreis richting Belgenlandje.
    Groetjes, Juan-Maria y Alicia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hiep,hiep, hoera voor onze Hanne! Je hebt Compostela gehaald en dit op je 17de verjaardag! We zijn trots op jou! Veel liefs van mama, papa, broers en zus.

    BeantwoordenVerwijderen