Route

Route

woensdag 26 oktober 2016

Deel 1 van de busrit - Genk-Bilbao

25 oktober 20U00: start van de langverwachte tocht met een mooie zegening. 
Daarna allemaal in de bus richting Spanje. 2 films en heel wat km’s verder hebben we onze nachtstop gehouden rond middernacht. 

’s Morgen rond 08u00 onze eerste stop van de dag. Heel wat leerlingen kwamen nog uit dromenland. Alles was vlot verlopen totdat we in de voormiddag aan een Franse péage teken kregen van verschillende andere chauffeurs dat er iets aan de bus scheelde.
We zijn dan gestopt en inderdaad: klapband van de aanhangwagen. 


Zoals een volwaardige “pitcrew” hebben Luc en André (onze chauffeurs) in een klein half uurtje de band van een (zwaar) beladen aanhangwagen vervangen.



We konden dus al snel opnieuw op pad.
We zijn ondertussen al een uurtje (sinds 15u) aangekomen in Bilbao. Iedereen is geïnstalleerd op de kamers. Het zonnetje lacht ons tegemoet.


Op het programma vanavond staat nog een bezoek aan Bilbao gepland, waar de leerlingen €10 krijgen om gezellig te gaan avondeten. Morgenvroeg om 7u30 wordt iedereen aan de bus verwacht, zodat we dan na het ontbijt en bezinning kunnen vertrekken naar Pintin voor de eerste kilometers.

Tot morgen 

1 opmerking:

  1. Vandaag beginnen jullie aan de eerste kilometers van de lange tocht richting Compostela. Wij wensen jullie veel moed en volharding toe. Het zal voor velen onder jullie een zware en moeilijke bedevaartstocht worden! Maar onze leerlingen kennende, wandelen zij door tot aan de meet... Ook aan de begeleidende leerkrachten een woord van dank voor de geleverde inspanningen voor en tijdens deze wandeltocht. Maak er een fijne en onvergetelijke tocht van.
    Gouden tip: zet je verstand op nul, en je blik op oneindig (=Compostela) en vergeet alle dagelijkse beslommeringen. Veel succes!
    Groetjes van Juan-Maria y Alicia.






    BeantwoordenVerwijderen