Route

Route

zondag 30 oktober 2016

Palas de Rei - Arzua

Gisterenavond schuifelden heel wat leerlingen van het avondmaal naar de albergue. Velen dachten dat het nooit in orde zou komen. Maar zoals Mr. Geusens zei: de nacht doet wonderen.

Deze morgen werd afgesproken om 7u15 aan het ontbijt. Maar voor heel wat leerlingen bleek het toch wat moeilijker om de rugzak terug vertrekkensklaar te maken (het zal er niet op beteren ;)). 

Na de bezinning trok de groep zich rond 8u10 op gang richting Melide. In Melide kreeg iedereen €10 waarmee ze op een zonnig terrasje een warme maaltijd konden kopen. (gemiddelde prijs van een hoofdschotel €6,90. Daar kunnen ze in BelgiĆ« niet aan tippen).

De verschillen liepen toch al wat op tijdens de middagtocht. Ondertussen zijn er al een aantal leerlingen en leerkrachten  (+/- 40 – 17u50) aangekomen in Arzua. 

Het was vandaag de langste en ook de moeilijkste tocht: 29 km met heel wat heuvels/bergen. Ik denk als je aan de leerlingen vraagt wat ze vinden van de uitspraak die A. Lenaerts (voorzitter van raad van beheer van de school) gedaan heeft tijdens een voorbereidende vergadering in 2010: larie en apekool. De uitspraak: “Het stuk dat jullie doen, is alleen maar naar beneden”. Ik durf dit niet hardop te vertellen ;)

Druppelsgewijs komen leerlingen en leerkrachten binnen. Er vloeiden al heel wat traantjes van opluchting bij de aankomst. Nog steeds wordt iedereen onder luid applaus onthaald. Het is 19u23 en net zijn de laatste leerlingen en leerkrachten aangekomen. (dus een tijdsverschil van bijna 4 uur)

We hebben het avondeten een half uurtje verlaat zodat de laatsten ook op hun gemak een ontspannende douche kunnen nemen.

Proficiat aan iedereen, want iedereen is zonder grote problemen aangekomen, een sterke prestatie.


Meer info en foto’s waarschijnlijk morgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten