Route

Route

vrijdag 28 oktober 2016

Sarria - Portomarin

Deze morgen ging bij velen om 6u30 de wekker af. Iedereen was goed op tijd aan het ontbijt.
Iedereen diende zijn/haar ontbijt en zijn/haar broodmaaltijd voor 's middags te smeren. Het liep heel vlot.

Bijgevolg konden we na de bezinning op tijd vertrekken richting Portomarin. Om 8u45 zijn we nog in het duister vertrokken. Enkele kilometers later konden we genieten van de zonsopgang.



De tocht verliep vlot. De eersten waren er om 13u40 en de laatste om 16u05 binnen. Iedereen heeft het zonder grote problemen gehaald. Ondertussen is het hier echt zomers weer met meer dan 25 graden. 't is bakken geblazen in de zon. Een beetje TE, maar ons hoor je niet klagen.

Vanavond staat nog een bezinning op het programma, Daarna de webcam om 19u15 (zie vorige berichten). En dan zal iedereen wel een stevige maaltijd lusten.

Hieronder nog een klein berichtje van de 2 eerste leerlingen die vandaag Portomarin bereikten.

Onze eerste 21 kilometers zitten erop. Kwart voor zeven ging de wekker af. Dat was een beetje te vroeg, maar het ontbijtje maakte het wel goed. 

Hierna waren wij helemaal klaar voor onze eerste dag wandelen. De eerste loodjes waren het zwaarst, we begonnen meteen in de mist aan een steile helling. Na een halfuurtje goed doorstappen kwamen we uiteindelijk boven aan. Hiermee waren we uiteraard eerst heel blij. 

Jammer genoeg bleek de rest van onze wandeling niet alleen maar uit vlakke gedeeltes te bestaan maar dit werd meer dan goed gemaakt. 

Zo brak onder andere het zonnetje door de wolken en dat gaf ons genoeg frisse moed om verder te gaan door het prachtige Galische landschap. ’s Ochtends werd ons verteld dat deze dag het landschap het schoonst zou zijn en we moeten meegeven dat de natuur inderdaad prachtig was. Op de moeilijke momenten konden we denken aan de prachtige stempels die we verzamelden en aan de pizza calzone die op ons wachtte in Portomarin. 

Kortom, het was een veelbelovend begin vol interessante dieren, mooie natuur en imposante bruggen.
Dikke kus, Anouk en Ancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten