Route

Route

woensdag 30 oktober 2019

Dag 5 (29 oktober '19): PALAS DE REI - ARZÚA

Buenos dias

De 30 km, de dag waar we het meest voor gevreesd hebben, zit erop. En om jullie niet langer in spanning te houden : iedereen heeft het gehaald. Na blaren, wonden, traantjes en heuvels waren we nog nooit zo gelukkig om meneer Luts te zien en een high five te krijgen.

Gisteren begonnen we goed aan de dag in Palas de Rei, weliswaar zonder lunchpakket. 16 km verder in het stadje Melide stond mevrouw Korber ons op te wachten met 10 euro zodat we van een welverdiende pauze konden genieten.

De pauze was voorbij, we begonnen aan de tweede helft van onze tocht. Drie steile hellingen en wat regen later, bewandelden we eindelijk de ‘eindeloze weg’ naar onze herberg. Na drie dagen hebben we dan toch onze poncho’s moeten uithalen.

Iedereen was goed en wel aangekomen. De laatste pelgrims waren zelfs 5 minuten eerder dan die van vorig jaar, als dat geen overwinning is!  Bovendien steunde iedereen elkaar en dat moest goed gevierd worden. Enkelen onder ons hebben zelfs Got ontmoet op hun tocht ;) (zie hieronder).
(foto met hond Got)

Met applaus onthaald en fris gewassen begonnen we aan de contemplatieve dialoog, die ook weer vandaag veel emoties wist los te maken. Het eten smaakte, de wijn nog meer. Moe maar voldaan waren we allemaal toe aan een goede nachtrust al vrezend voor de volgende dag.

Buen camino

Lieve (6LWa) en Marjolein (6GWa)






















1 opmerking:

  1. Wie niks doet, kan niks verkeerd doen. Mooie verslagen en alles zeggende foto's! Een dankuwel aan allen!

    BeantwoordenVerwijderen