Route

Route

dinsdag 2 november 2010

Naar Pedrouzo...

Gisterenavond werd de ziekenboeg geopend, enkel blaren, dus geen ernstige kwetsuren. De zware tocht van 30 km had duidelijk zijn sporen nagelaten. Vele kreten van genot stegen uit de douches.





De tocht van vandaag kondigde zich aan als een etappe met minder km. De druk was dan ook veel kleiner. Juist hierdoor bleek het voor velen van ons een zwaardere opdracht en extra blaren werden gecultiveerd. 45% kans op neerslag bleek zich vandaag te beperken tot enkele minuten motregen. De weergoden hebben de strijd opgegeven, we hebben de test met glans doorstaan…..

Mevrouw Niesten en Mevrouw Luts hebben de hortensiastruiken onderweg geplunderd en ook de eucaliptisbomen mochten er aan geloven. Dit echter niet zonder reden: deze avond verrassen we Liesbeth, de dochter van Eric, op een mooi boeketje voor haar 25ste verjaardag. Want ook voor haar bleek de camino vandaag geen feestmenu op te leveren. Met de nodige vloekjes heeft ze de albergue ‘Portas de Santiago’ bereikt. Deze albergue maakt wel veel goed: moderne design en regendouches.





















6 opmerkingen:

  1. het duurde vandaag wat langer, maar het wachten was de moeite waard: leuk filmpje!
    bedankt aan mijnheer van antwerpen: het is echt fijn om jullie te kunnen volgen via de dagelijkse verslagen!
    het doel is bijna bereikt, gelukkig verzacht de zon de laatste loodjes...
    nog veel plezier!
    ronny, renilde en valérie telen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoveel reacties en kusjes voor die jonge mensjes ... mooi :-)

    Ik wil toch ook die knarren - het knarsen van die gewrichten doet me pijn aan de oren ;-) - een stevige riem onder hun hart steken.

    Geen hongerstakingen of muiterijen,....
    Alles lijkt zeer smooth te "gaan"... Proficiat!
    Aan iedereen, diep ademhalen en blijven genieten!!

    Foto's laten me terug meegenieten.
    Mark

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ook van ons: gelukkige verjaardag aan liesbeth!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag het grote laatste stuk.... geniet ervan! Jullie zullen er nog veel aan terugdenken.. aan de stilte ook in jezelf, het leuke gezelschap, de kameraadschap èn de blaren.

    We hopen jullie aankomst te kunnen zien op de webcams van Compostela morgen !
    Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jos en Sabine zeggen

    Nog even volhouden hopelijk is de zon erbij vandaag , niet te veel blaren , nog veel moed bij de laatste kilometers , vele groetjes aan allen en bijzonder aan ons meisje (valerie) van mama en papa en chris!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik voel hier direct al wat voetenpijn als ik dit allemaal lees. Heb bewondering voor jullie doorzettingsvermogen.Ik kan me best voorstellen dat de meesten zich een "beter" mens gaan voelen, wat dat ook moge betekenen. Het is juist die zelfkennis, gegroeid uit zelfconfrontatie die de rest van je leven "helend" zal werken.Ik kijk uit naar het volgende compostelahoofdstuk.

    BeantwoordenVerwijderen