Route

Route

zaterdag 25 oktober 2014

Sarria - Portomarin

Gisteren na nog een spannende busrit (in straatjes waar de bus amper door kon) hebben we de eerste kilometers gestapt. ’s Avonds hebben we dan om 20u avond gegeten in Sarria, in O Tappas. Het was alleszins voldoende en gezellig. 

De meeste leerlingen gingen al vroeg terug naar de albergue om daar zich nog wat op te frissen en dan tegen 23u stilletjes in bed te kruipen.

Deze morgen was iedereen paraat, gepakt en gezakt om 8 uur. Omdat de groep zo groot is, hebben we ontbijt in shiften gedaan. Iedereen moest een lunchpakket maken voor onderweg. 


Om kwart over 9 zijn we vertrokken voor de laatste 112 km naar Santiago. Het weer was fantastisch: lekker warm, zonnetje schijnt, af en toe een briesje wind,…

Op dit moment (15u55) is drie kwart van de groep gearriveerd. Deze avond gaan we wat later als voorzien eten om dat in Spanje blijkbaar alles moet wijken voor “El Classico” (Real tegen Barcalona).

De meesten zijn zich al wat aan het opfrissen, blaren verzorgen, was aan het doen (jaja beste ouders u leest dit goed: was aan het doen). Een aantal zijn het stadje aan het verkennen.

Deze avond om 19u15 zullen we voor de webcam van portomarin verschijnen. De juiste link vind je in een van de vorige berichten.

Misschien straks wat meer info, anders tot morgen.

2 opmerkingen:

  1. Beste (gezegende!) Compostela-gangers,
    Wanneer jullie dit lezen zit er al minstens één volledige dagtrip op en hebben sommigen al hun eerste openbaring gekregen: pijn(tjes) aan lichaamsdelen waarvan je zelfs niet vermoedde dat ze bestonden.
    We wensen jullie een "Goede Weg" waarop je veel ziet, veel ervaart, niet gefocust bent op het eindpunt en hopelijk geniet van elke stap. Maak vooral ook tijd voor die andere weg, die het thema vormt van deze tocht: de Weg Naar Binnen. Deze is veel complexer, en géén gele pijlen die aanwijzen waarheen. In dat doolhof binnenin bepaal jij alleen welke deuren je wilt opentrekken in de zoektocht naar je diepere zelf. Een zoektocht die zeker niet stopt na deze tocht, maar een heel leven lang duurt. Wees niet bevreesd voor datgene dat je tegen kan komen, ook al lijkt het vaak zeer confronterend.
    We kennen allemaal onze beperkingen en tegenslagen, en we worden soms afgeblokt op wegen waarvoor we gekozen hebben. Maar dan blijkt toch dat binnenin dat vuur brandt dat ons telkens weer motiveert en verder brengt. Is dit een fysisch of een spiritueel gegeven? Dat is misschien een van de vragen die voor je open liggen…
    WB, leerkracht van (en voor) jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even proberen of ik dit kan linken met de ge-uploade foto's van de webcam in Portomarin.
    => Foto 01 / Foto 02 / Foto 03 / Foto 04 / Foto 05 / Foto 06 / Foto 07 / Foto 08 / Foto 09 / Foto 10 / Foto 11 / Foto 12 / Foto 13 /
    Wat een heerlijk weer en allemaal stralende mensen!
    WB

    BeantwoordenVerwijderen