Route

Route

maandag 28 oktober 2013

Palas de rei - Arzua

Vandaag stond de langste tocht op het programma. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds. Afgelopen nacht regende het zoveel dat we er wakker van werden. Dat beloofde. Om 6u30 vertrok een Canadees koppel vanuit onze auberge in de gietende regen.
Om 8u was iedereen weer paraat en na het ontbijt konden we vertrekken. En de regen …. weg : oef
Omdat de tocht zolang was, kregen de leerlingen de mogelijkheid om in Melide (ongeveer in de helft van de tocht) een warme maaltijd te kopen. 



Ondertussen was zelfs het zonnetje tevoorschijn gekomen.
In de namiddag hebben we wel 3x 5min regen gehad, maar daar konden we mee leven, vermits de ganse dag regen was voorspeld.

Ondanks het goede weer was het een zware tocht. Iedereen kwam (al dan niet met tranen van geluk of pijn) aan in Arzua. Er was ongeveer een uur en drie kwart tussen de eerste en de laatste. Zeer goed dus.

Heel wat blaren moesten verzorgd worden, en de fut is er bij sommigen uit. Een goede nachtrust kan misschien wonderen doen.
Tot morgen (misschien), want in Pedrouzo is het moeilijk aan draadloos internet te geraken.

Op donderdag zullen we weer op de webcam verschijnen om 11u30 in Santiago op het plein "Praza das Praterias (achterzijde van de Kathedraal) (http://www.santiagoturismo.com/camaras-web/praza-das-praterias)

1 opmerking:

  1. Hola Peregrinos!

    Het grootste deel van jullie tocht zit er al op, maar hopelijk genieten jullie nog steeds van elk moment. Weet dat hier op het thuisfront heel wat mensen met hun gedachten bij jullie zijn, en misschien zelfs een klein beetje aan het meestappen zijn. Dat is zeker het geval voor diegenen die het al eens meegemaakt hebben. Herinner je even die beroemde woorden van de eerste mens op de maan: "That's one small step for a man, one giant leap for mankind." In bredere zin kan je dit gerust interpreteren als: “Elke stap die ik zet maakt deel uit van een veel groter universeel gegeven”. Jezelf tot in het diepste leren kennen om zo tot een volledige ontplooiing te komen van die prachtige mens die er in je schuilt, hoort daar ongetwijfeld bij! Dat is meteen ook wat ik jullie allen toewens, stapje voor stapje… Dat iedereen mag vinden waar hij/zij zo naar verlangt, of misschien datgene dat uit het zicht en in volledige stilte op je wacht, maar wel vervuld is van het meest intense geluk.

    Ward Bijnens

    BeantwoordenVerwijderen