Route

Route

donderdag 3 november 2011

De laatste dag in Santiago

Vanmorgen weer op tijd uit bed en alles inpakken. Vandaag hadden we de luxe om geen ontbijt te moeten maken. We gingen in het restaurant van gisteren ontbijten.

Helaas zat het weer niet mee. Al van deze nacht gierde de wind en stortte de regen met bakken neer over Monte de Gozo. Merci aan de buschauffeurs dat ze ons aan de deur zijn komen afhalen en naar het ontbijt gebracht hebben. Het stappen in T-shirt viel dan ook letterlijk in het water. De buschauffeurs zetten ons af op de camino, zo'n 3km voor de kathedraal. We hebben dan (ingeduffeld in regenjassen, poncho's) de laatste kilometers van de camino opnieuw gedaan.

Iedereen was vrij tot 11u30, waarna we samen de pelgrimsmis bijwoonden (wel in T-shirt). Om 12u30 nog even rap op de webcam (tussen twee buien door). Daarna de mis in de Kathedraal, waar dit jaar helaas het wierrooksvat niet door de Kathedraal zwierde.



Na een dik half uur, met de volledige groep, terug richting bus en dan richting Bilbao. Ondertussen zijn we een 10-tal minuutjes geleden aangekomen. Iedereen neemt ondertussen een frisse douche en daarna lekker terug onder frisse lakens tot morgenvroeg.

Morgenvoormiddag nog een bezoekje brengen aan het Gugenheimmuseum of de stad bezichtigen, en daarna : richting Belgiƫ

2 opmerkingen:

  1. goeie morgen iedereen,

    hopelijk hebben jullie eens goed kunnen slapen in een zacht bed met frisse lakens, warme douche kunnen nemen en lekker ontbijt en zijn jullie nu klaar om de terugreis aan te vatten.
    Geniet op de bus nog na van jullie tocht en kom veilig terug in Belgiƫ.

    groetjes uit Roodaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve peligrinos ,

    ik wil eerst en vooral iedereen bedanken voor de begeleiding en de goede zorgen . wij gaan dit nooit vergeten !!!! we wensen jullie een goede terugreis en dat het maar snel ochtend is :)

    veel groetekes

    mama katrien B

    BeantwoordenVerwijderen