Route

Route

dinsdag 1 november 2011

Naar Pedrouzo

Even terug naar gisterenavond. De laatsten kwamen aan rond 18u30. Iedereen heeft het super gedaan, zonder jammeren en zeuren. We hebben de refugio gedeeld met een 20-tal Spaanse meisjes-studenten. Zij waren ook op weg naar Compostela. Het enige verschil is dat hun “trolleys” aan de deur werden afgeleverd en ’s morgens terug door de bus opgehaald.
We moesten nog een 500m terug door de regen naar het restaurant. Het was lekker. Voor het voorgerecht was er keuze uit soep, macaroni of Rusische salade. Als hoofdgerecht was er vis, kip of varkensvlees. Als nagerecht konden we kiezen tussen vanille-pudding, flan, appeltaart of Santiagotaart. Terug in de refugio gingen de lichten uit om 22u30 en het was onmiddellijk stil. De vermoeidheid was in de refugio geslopen en iedereen genoot dan ook met volle teugen van de welverdiende nachtrust. Luide snurkers vormden geen probleem meer om te slapen.

Deze morgen was het opstaan en rugzakken toch wat moeilijker als anders. Een stevig ontbijt met appel en banaan als fruit. Daarna terug “en camino”.
De trip van vandaag was 20 km. We probeerden de regen voor te zijn, en dat is iedereen goed gelukt. Op dit moment regent het nog steeds niet. Hopelijk is dat morgen ook nog zo (hoewel de weersvoorspellingen niet veel goeds beloven). Iedereen heeft vandaag goed overleefd, op wat blaren na.
Straks gaan we nog een warme maaltijd nemen en daarna zal iedereen blij zijn als zij/hij in zijn/haar bed kan kruipen.

PS : onze excuses naar Arnoud, Pieter, Thomas en co, omdat ze weinig met foto’s op de blog komen. Maar dat is omdat zij steeds in de voorste gelederen lopen en de reporter en fotografen meer naar achter in de groep lopen.
Morgen de slotetappe naar Santiago.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten