Route

Route

woensdag 31 oktober 2012

Aangekomen ...

Vandaag de laatste tocht. Van Pedrouzo naar Santiago. De dag kondigde zich goed aan: droog.
Voor heel wat leerlingen ging het vandaag heel wat makkelijker dan de vorige dagen: het einddoel was in zicht. De laatste maal boterhammen smeren, fruit en water inpakken. 

Na een heuvelachtige tocht, die blijkbaar toch wat langer was dan vele leerlingen dachten, kwamen tussen 14u en 16u alle leerlingen en begeleiders het plein opgedraaid, sommigen al strompelend, anderen al lopen.  Iedereen heeft het uiteindelijk gehaald en mag daar met reden trots op zijn. De persoon die echter zegt dat deze hele tocht (en vooral de aankomst niks met hem of haar doet) liegt. Binnentreden onder de klanken van de typische Musica Galega bezorgt immers iedereen kippenvel. Spontaan werden er trotse sms'jes naar het thuisfront gestuurd en menigmaal stond er de boodschap 'Ik hou van jullie' in. 

Nadat we ons welverdiende pelgrimsdiploma gingen ophalen, wandelden we naar onze nieuwe slaapplaats: een oud klooster. 

Momenteel hebben we net een uitgebreid diner binnengespeeld en kunnen we straks nog even bezinnen alvorens de leerlingen kennismaken met 'Compostela by night'. Met spijt in het hart moeten we u zeggen dat er morgen waarschijnlijk geen nieuwe blog zal verschijnen aangezien we een druk dag voor de boeg hebben. 

We zullen jullie meer dan waarschijnlijk vanuit Bilbao op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes voordat we (met spijt in het hart) deze prachtige belevenis afsluiten.   

Hieronder de groepsfoto op het plein voor de Kathedraal : Lyceum naar Santiago 2012


2 opmerkingen:

  1. Proficiat aan iedereen die zijn/haar grenzen heeft verlegd!! Ook aan degene die er gewoon een hele leuke tocht van hebben gemaakt maar toch er is iets in hen dat de camino met hen heeft gedaan... Ik wou dat ik er ook bij stond, bij die supergrote groep. Nu komt het vervelendste deel: de terugtocht naar huis. Geniet morgen van de mis, en zing in volle borst mee!!
    Groetjes Anne

    Sofie(g), Joske, Laura(w), Valerie en al de andere die ik vergeet maar voor ELKE!!! Ik ben trots op jullie!!!
    XX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey iedereen!

    Dikke proficiat aan iedereen! Jullie hebben het gewoon gehaald! Ik wou zo hard dat ik er nog eens bij was geweest! Geniet nog heel erg van de laatste daagjes, want je gaat nog vaak genoeg heimwee hebben naar dit avontuur!

    Dikke kussen aan Ninke, Laura G, Eva en Liessa (en aan de rest!)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen