Route

Route

donderdag 25 oktober 2012


Een moeilijk vertrek…

Na de pelgrimszegen werd afscheid genomen van familie, vrienden, … We waren nog maar net op de autostrade toen er een telefoontje uit Genk kwam dat de chocokoeken en actimellekes nog op school stonden. Snel beslist om in Houthalen-Helchteren af te rijden en daar te wachten op de carpool-parking tot Mevr. Doumen en Mr. Mellemans de vergeten spullen kwamen brengen.  Een aarzeling in het vertrek. Als het dat maar was denken we dan.

De reis is gedurende de nacht vlotjes verlopen. Rond 9 uur gestopt voor Bordeaux om de chocokoeken en actimellekes te verorberen.

Daarna terug “en route” . Een dik uur later rijdt er plotseling een blauw-gele motard voorbij de bus en doet teken dat we hem moeten volgen naar de volgende parking : controle.
Op de parking werden de rust- en rijtijden, papieren van de bus, … gecontroleerd. Een half uurtje heeft dit geduurd. Alles was in orde. We konden terug vertrekken. Na een 5 tal minuten krijgt Maurice (chauffeur aan het stuur) een telefoontje van zijn collega. Vanuit de slaapcabine? Neen, vanop de parking (die we 5 minuten geleden verlaten hebben) : chauffeur vergeten! Geen andere keuze dan terugkeren.


Ondertussen zijn we weer op weg en zitten we op  een 300 km van Bilbao (12u00). 

Om 16u30 aangekomen in Bilbao. We gaan nu even naar de stad

3 opmerkingen: