Route

Route

donderdag 25 oktober 2012

Avondwandeling en eten in Bilbao

Omnes discipuli contenti erant quod viginti quinque gradus habuimus (of zoiets). Voor de niet-klassiekers : het was 25 graden “begot” (in Bilbao)!

Na een beetje sightseeing in het oude stadsgedeelte, daagden onze leerlingen de Bilbao-supporters uit door zich als rasechte Olympique Lyon aanhangers voor te doen, hun tegenstander in de Euro League vanavond. De begeleiders trokken zich van dit fenomeen niets aan en deden  ondertussen een “te” gezellig terrasje waardoor sommigen bijna hun tram misten.


Nadien was het tijd voor het ‘laatste avondmaal’ alvorens we morgen de eerste wandelkilometers zouden aanvatten. Op het menu stond een echt driegangenmenu: als voorgerecht pasta of salade, als hoofdgerecht kip of vis met frieten en als nagerecht diverse lekkernijen.


Een rustig avondmaal zat er echter niet in, want net voor aanvang stopte nog een hele bus uitgelaten (uitgehongerde?) Fransen. Wie niet snel was, kon op zijn kin kloppen. Benieuwd wat dit deze nacht qua geluidsoverlast gaat geven… Maar we gaan er ons niets van aantrekken, want vanavond slapen we voor de laatste keer in een echt bed met echte lakens. 

Tot morgen...

3 opmerkingen:

  1. Ola amigos,
    Fijn dat jullie veilig in Bilbao zijn aangekomen na deze wel zware vermoeiende busreis.
    Na een verkwikkende nachtrust in de jeugdherberg en een laatste stukje bus, beginnen jullie vandaag aan de eerste van de zovele af te leggen kilometers. Ik wens jullie allemaal een aangename wandeltocht toe. 'Blik op oneindig en verstand op nul!': zo halen jullie zeker de eindmeet... Compostela !
    Groetjes, Juan-Maria de la impresion.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi compostellagangers, we volgen jullie stappen op de voet via de blog en wensen jullie aangename stapdagen met de zon van voren en de wind vanachter... En vermits Michiel het niet nodig vindt om eens een smsje te sturen (omwille van te duur of te tijdrovend...) willen we langs deze weg contact houden.
    Bezin nog goed en geniet van deze onvergetelijke ervaring...

    Adios amigos,
    Jacky, Vera en Katrien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Katrien Vandewaerde26 oktober 2012 om 20:27

    Hey nieuwe lading pelgrims!
    Hoe is het daar ondertussen? Nog even en dan begint de grote tocht! Goh wat wou ik dat ik er nog een keer bij kon zijn! Het is zo'n zalige tocht!
    Ik wens jullie veel moed bij het stappen, veel plezier bij het aankomen en ook een goede nachtrust! Zeer belangrijk! :D

    Heel veel groetjes, en zoals ik al lang niet meer heb gezegd: BON CAMINO!!
    Katrien Vandewaerde

    BeantwoordenVerwijderen